Προστασία ανηλίκων – ναρκωτικά

Αναμφισβήτητα η πιο κρίσιμη ηλικία στα παιδιά είναι όταν μπαίνουν στην εφηβεία. Έχουν την τάση να ανεξαρτητοποιηθούν και να συμπεριφέρονται σαν ενήλικες, συνήθως όμως με μεγάλο ρίσκο καθώς έχουν άγνοια για τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε κάθε τους επιλογή. Σημαντικό ρόλο παίζει η σχέση και η επικοινωνία που έχουν οι γονείς με το παιδί, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις το παιδί επιλέγει να αποκρύπτει στοιχεία ή να μη δέχεται τις συμβουλές των γονέων ή κηδεμόνων του.  

Είναι το στάδιο που αρχίζει και χτίζει το δικό του φιλικό περιβάλλον, αρχίζει να ανακαλύπτει τις δυνάμεις του και να διαμορφώνει την προσωπικότητα του. Πολύ σημαντικό όμως είναι να γνωρίζετε ποια άτομα είναι σε αυτό το περιβάλλον του, τι δραστηριότητες έχουν και πόσο το επηρεάζουν. Από τους μεγαλύτερους κινδύνους των εφήβων στις μέρες μας είναι είτε να μπλέξουν με άτομα με παραβατική συμπεριφορά (πχ σύσταση εγκληματικής ομάδας) είτε να τους προσεγγίσουν ακατάλληλα άτομα με ναρκωτικά. 

Ως γονείς θα πρέπει να είσαστε πάντα σε εγρήγορση και οτιδήποτε θεωρήσετε ύποπτο θα πρέπει να ερευνηθεί. Ένα ευαίσθητο και σημαντικό θέμα που χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση είναι η διερεύνηση αν το παιδί έχει μπλέξει με ναρκωτικά, ποια άτομα το προσεγγίζουν και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την απεμπλοκή του.

Ιδιαίτερα λεπτός χειρισμός στην προστασία ανηλίκων

Στο γραφείο μας διαθέτουμε την εμπειρία της επιτυχημένης διαχείρισης χιλιάδων υποθέσεων εφήβων, τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, και μια δυνατή ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων ιδιωτικών ερευνητών που μπορούν να χειριστούν ακόμα και τις πιο δύσκολες υποθέσεις που εμπλέκονται παιδιά και έφηβοι.

Εαν έχετε την παραμικρή υποψία ότι το παιδί σας έχει ύποπτη συμπεριφορά και ότι ενδέχεται να το έχουν προσεγγίσει άτομα με ναρκωτικές ουσίες ή παραβατική συμπεριφορά, καλέστε μας άμεσα 24ώρες το 24ωρο να ενεργήσουμε άμεσα για το καλό του παιδιού, θέτοντας ως κύριο στόχο την ασφάλεια και προστασία του.

Τελευταία ενημέρωση: 04 Μαΐου 2022. Αρχισυνταξία: AM Kazakis.