Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Είναι γνώρισμα των ημερών μας πως τα παιδιά έχουν απο πολύ μικρά τρομερή εξοικείωση και αφιερώνουν πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη στον υπολογιστή, στο κινητό ή στο tablet. Υπάρχουν ωστόσο και αμέτρητοι διαδικτυακοί κίνδυνοι, καθώς στα φαινομενικά αθώα παιχνίδια που παίζουν με τις ώρες, συχνά υπάρχει λειτουργία chat ή άλλοι συγκαλυμμένοι κίνδυνοι που θεωρητικά νομίζουν ότι μιλάνε με παιδιά της ηλικίας τους, ενώ στην πραγματικότητα είναι άκρως ακατάλληλα άτομα που προσπαθούν συχνά να τα αποπλανήσουν.

Αν έχετε την παραμικρή υπόνοια ότι ένα τέτοιο άτομο έχει προσεγγίσει το παιδί σας ή παρατηρείτε να αφιερώνει πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη και να εμφανίζει στοιχεία απότομης αλλαγής συμπεριφοράς, καλέστε μας άμεσα να το ερευνήσουμε.

Τα παιδιά και οι νέοι σήμερα στο διαδίκτυο κινδυνεύουν από περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, διαδικτυακού εκφοβισμού, υποκλοπής πληροφοριών αλλά και ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

Τα γνωστά διαδικτυακά φίλτρα γονικού ελέγχου καλό είναι να είναι ενεργοποιημένα, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις αποδεικνύεται πως δεν είναι αρκετά και δεν μπορούν να αποτρέψουν τις πραγματικές απειλές και όλους τους κινδύνους.

Πώς επιτυγχάνεται η ασφάλεια στο διαδίκτυο;

Οι εξειδικευμένοι ιδιωτικοί ερευνητές μας σε θέματα παιδιών και εφήβων, ερευνούν διεξοδικά κάθε υπόθεση που ενδεχομένως ελοχεύει κάποιος διαδικτυακός κίνδυνος για είτε αφορά παρενέχληση, είτε εκφοβισμός, είτε υποκοπή, είτε ψάρεμα (phising) είτε οποιασδήποτε άλλης μορφής διαδικτυακό κίνδυνο. Στόχος μας η θωράκιση της ασφάλειας στο διαδίκτυο, ο εντοπισμός ύποπτων καταστάσεων και συμπεριφορών, εξουδετέρωση των κινδύνων και προστασία του παιδιού από καταστάσεις που μπορούν να θέσουν την ψυχική και σωματική υγεία του παιδιού ή του εφήβου σε κίνδυνο.

Η μακρόχρονη εμπειρία μας στη διαχείριση θεμάτων που άπτονται της παιδικής και εφηβικής ψυχολογίας μας έχει κάνει να αντιμετωπίζουμε κάθε πρόβλημα τέτοιας φύσης όποτε και όπου αυτό προκύψει.

Η ασφάλεια του παιδιού σας είναι πρωταρχικό μέλημα μας.

Τελευταία ενημέρωση: 04 Μαΐου 2022. Αρχισυνταξία: AM Kazakis.