Παρακολούθηση κινητού τηλεφώνου Ανδρουλάκη ΠΑΣΟΚ - predator

Παρακολούθηση κινητού τηλεφώνου Ανδρουλάκη ΠΑΣΟΚ

Πρόκειται για μία υπόθεση που κάνει το γύρο του κόσμου με αναφορές ακόμη και στους New York Times.

Γιατί αγόρασε το λογισμικό παρακολούθησης τηλεφώνων predator spyware και η Ελλάδα;

cytrox predator spyware - north macedonia

Ας δούμε το σχετικό τίτλο κι ένα μικρό απόσπασμα της εν λόγω ηλεκτρονικής εφημερίδας:

"Senior European Parliament Member Targeted as Spyware Abuse Spreads"

"The attempted hack of a Greek opposition leader is the first aimed at a European Parliament member to be detected, but he has plenty of company among politicians, journalists and dissidents."

Γιατί έγινε απόπειρα παρακολούθησης κινητού τηλεφώνου στον κ. Ανδρουλάκη;

Οι αιτίες είναι προφανώς πάρα πολλές και σε αυτό το άρθρο θα γίνει προσπάθεια να αναδειχθεί ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Πράγματι θα γίνει αναφορά ακόμη και στην εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπου είχε ξεσπάσει το περίφημο σκάνδαλο της Vodafone στην Ελλάδα. Θυμόμαστε ότι αμέσως μετά έπεσε η κυβέρνηση και η χώρα εισήλθε στη μακρά περίοδο των μνημονίων με πάνω από 10 χρόνια στερήσεων.

Ποιος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης είναι ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και από το 2021 πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑ.ΣΟ.Κ..

Γιατί έγινε τώρα η καταγγελία απόπειρας παρακολούθησης τηλεφώνου τώρα;

Φυσικά, πολλοί θα αναρωτηθούν ποια είναι η αιτία της καταγγελίας ότι θέλησαν να παρακολουθήσουν το κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη τώρα. Και μάλιστα γιατί έγινε η καταγγελία τώρα, εφόσον ο χρόνος παρακολούθησης δεν είναι αυτές τις μέρες αλλά έγινε στο παρελθόν.

Αστυνομικός Γιάννης Σγουρός για την υπόθεση βιτριόλι

Πότε έγινε η απόπειρα παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη;

Η απόπειρα έγινε λίγες μέρες μετά την απόφαση του κ. Ανδρουλάκη να είναι υποψήφιος για Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ. Καταρχήν δεν φαίνονται τυχαία τα δύο γεγονότα. Από ότι φαίνεται δεν υπάρχει κάποια υστεροβουλία του κ.Ανδρουλάκη, διότι τώρα ενημερώθηκε από επίσημα χείλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πώς έγινε η απόπειρα να παρακολουθήσουν το κινητό του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ;

Όπως σημειώνει η έγκυρη πηγή Reuters.com, έγινε λίγο πριν κερδίσει τις δεύτερες και τελικές εκλογές νικώντας τον Γεώργιο Παπανδρέου. Ας θυμηθούμε τα γεγονότα για να πιάσουμε το νήμα από την αρχή. Στη δημοσιογραφική έρευνα έχει σημασία η μελέτη της χρονικής σειράς των γεγονότων.

Η wikipedia σημειώνει: "Στις 5 Δεκεμβρίου 2021, στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, ήρθε πρώτος με ποσοστό 36,88% και 99.120 ψήφους. Στις 12 Δεκεμβρίου, στον δεύτερο γύρο, εξελέγη πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., έναντι του Γιώργου Παπανδρέου με ποσοστό 67,88% ."

Με ποιον τρόπο έγινε η αποκάλυψη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;

Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο - European parliament

Στους New York Timew διαβάζουμε ότι έγινε έλεγχος σε 200 κινητά τηλέφωνα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μόνο σε ένα βρέθηκε απόπειρα. Ήταν το κινητό τηλέφωνο του κ. Νίκου Ανδρουλάκη. Η έρευνα κατέδειξε ότι διαπιστώθηκε ύποπτο μήνυμα με περιεχόμενο: Δώσε προσοχή κι εσύ φίλε μου, μπορείς να κερδίσεις.

Ποια απάντηση δόθηκε σε ερώτημα του Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη;

Η απάντηση δόθηκε σε ερώτημα του κ.Παπαδημούλη και είναι έγγραφη με ημερομηνία καταχώρισης 13.04.2022 στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ας δούμε ένα μικρό απόσπασμα: [A report from the day before yesterday has revealed that the ‘Predator’ spyware was used for at least 10 weeks to systematically monitor the journalist Thanasis Koukakis...]

Τι καταλαβαίνουμε από την προηγούμενη παραδοχή;

Ότι το λογισμικό παρακολούθησης Predator χρησιμοποιήθηκε συστηματικά για 10 εβδομάδες για τη συστηματική παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Πηγή: https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/E-9-2022-001449_EN.html

Ποιο είναι το λογισμικό Predator και τι σχέση έχει με τη μήνυση στον Άρειο Πάγο;

Ο κύριος Ανδρουλάκης κατέθεσε μήνυση στον Άρειο Πάγο και θα ζητήσει, όπως όλα δείχνουν προ ημηρεσίας συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων. Θα επιδιώξει να γίνει η συζήτηση πριν τη διακοπή των Κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων του Αυγούστου.

Επίσης, όμως εδώ αναφύονται πολλά ερωτήματα για τον τρόπο που ένα κράτος μπορεί να παρακολουθεί τους πολίτες του. Ακόμη, σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα Times of India, η Ελλάδα φέρεται ως αγοραστής του προϊόντος παρακολούθησης.

Πού βρήκε η Ελληνική κυβέρνηση προμηθευτή για το λογισμικό κατασκοπείας Predator;

Το λογισμικό κατασκόπευσης μετά από έρευνες φαίνεται ότι προμήθευσε μεταξύ άλλων και στη χώρα μας εταιρεία συμφερόντων των Σκοπίων.

Ποιές χώρες φέρεται να είναι πελάτες της εταιρείας Cytrox;

Οι χώρες που επίσημα φέρεται ότι έχουν προμηθευτεί το λογισμικό Predator από την εταιρεία με έδρα τα Σκόπια (σήμερα North Macedonia) είναι:

  1. Αίγυπτος.
  2. Ακτή Ελεφαντοστού.
  3. Αρμενία.
  4. Ελλάδα.
  5. Ινδονησία.
  6. Ισπανία.
  7. Μαδαγασκάρη.
  8. Σερβία.

Βεβαίως θα ακολουθήσει και άρθρο αναλυτικά για το λογισμικό παρακολούθησης Predator αλλά και το Allien.

Αν έχετε υποψίες ότι έχετε πέσει θύματα παρακολούθησης καλέστε στα γραφεία μας τώρα!

Σχετικά άρθρα

Ιωάννα Παλιοσπύρου Έφη Κακαράντζουλα, Τι λένε οι ντετέκτιβ μας για την υπόθεση βιτριόλι;

Ιωάννα Παλιοσπύρου Έφη Κακαράντζουλα, Τι λένε οι ντετέκτιβ μας για την υπόθεση βιτριόλι;

Ιωάννα Παλιοσπύρου εναντίον της προφυλακισμένης Έφη Κακαράντζουλα και τι λένε οι ντετέκτιβ μας για την υπόθεση βιτριόλι και ποια θα είναι η συνέχεια;

Ιωάννα Παλιοσπύρου Έφη Κακαράντζουλα, Τι λένε οι ντετέκτιβ μας για την υπόθεση βιτριόλι;

Ιωάννα Παλιοσπύρου Έφη Κακαράντζουλα, Τι λένε οι ντετέκτιβ μας για την υπόθεση βιτριόλι;

Ιωάννα Παλιοσπύρου εναντίον της προφυλακισμένης Έφη Κακαράντζουλα και τι λένε οι ντετέκτιβ μας για την υπόθεση βιτριόλι και ποια θα είναι η συνέχεια;